Çankırı Kaya Tuz Lambası mı? Himalaya Tuz Lambası mı Daha Faydalı?

  Tuz lambası son dönemde bir hayli ilgi görmeye başlamıştır. Bunun en temel nedeni negatif iyonları ile pek çok fayda sağlamaktadır. Negatif iyonlar bulunduğunuz ortamın temiz ve nitelikli bir havaya dönüşmesinde en önemli etkendir. Negatif İyonların yararı yalnızca bunlarla da sınırlı kalmamaktadır.
Negatif İyonlar;

  • Fiziki yorgunluklara iyi gelerek kişinin daha az stresli olmasını sağlamaktadır.
  • Akciğerlerin daha verimli çalışmasını sağlayarak astım gibi hastalıklara da iyi gelmektedir.
  • Vücudunuzun en önemli sistemi olan bağışıklık sistemini güçlendirerek daha canlı ve dinç bir görünüme sahip olmanızı da sağlamaktadır.
  • Odaklanma problemi yaşamakta olan kişilerin konsantrasyonunu arttırarak iş veriminin daha kuvvetli hale gelmesini sağlamaktadır.
  • Enerjinin her zaman yüksek olmasını sağlamakta olan tuz lambaları insan sağlığına yüksek oranda yararı gözlenmektedir. 


 Ülkemizde pek çok farklı nedenle tercih edilen iki tür tuz lambası bulunmaktadır. Bunlar Himalaya Tuz Lambası ve Çankırı Tuz Lambası dır. Her ikisinde de toplamda 84 adet mineral bulunmaktadır. Ancak Çankırı Tuz Lambasında daha dengeli bir mineral dağılımı olduğundan insan vücudu için daha çok fayda gösterdiği gözlemlenmiştir. Asıl önemli bir detay ise Himalaya Tuz’unun pembe renkte olmasıdır. Pembe renkte olması nedeniyle Himalaya Tuz Lambasında demir oranının fazla olması bazı durumlarda insan hayatı için tehlike arz etmektedir.


Tuz Lambası Satın Almak İçin Tıklayın. 


Neden Çankırı Tuz Lambası Tercih Etmeliyim?

Tuz lambalarının etkilerinin fazla olmasıyla daha tercih edilebilir hale gelmesiyle bu tuz lambalarının da dezavantajları göz ardı edilmemelidir.


Himalaya Tuz Lambası neden erir ve nasıl temizlenir?


Tuz lambası her ne kadar negatif iyon yaysa da etkisinin o kadar pozitif olduğu ispatlanmıştır. Ancak bazı tuz lambaları fayda getirecek hevesi ile alınsa da erimesi ile hiçte sağlıya faydalı olmayacaktır. Himalaya Tuz Lambaları aşırı ısınma göstererek erimekte olup ıslak bez ile yapılan temizlikte hassas yüzeyin aşınmasına sebep olur. Bu nedenle tuz lambaları büyük bir hassasiyetle ve nemli olan bezlerle yapılmalıdır. Hafif ve hassas dokunuşlar ile yüzeysel olarak temizlenmelidir. Kimyasal maddelerinde kullanılmaması tuz lambası açısından bir hayli önem arz etmektedir. Temiz ve nemli bir bez yardımıyla iki güne bir temizlemek lambanızın da sağlıklı olmasına vepe etkisini daha iyi göstermesine neden olacaktır. Her ne kadar Himalaya Tuz Lambası meşhur olsa da Çankırı Tuz Lambasının daha yararlı olduğu da bir gerçek haline gelmiştir. Himalaya Tuz Lambasında demirin fazla olması bir hayli zarar teşkil etmektedir. Çankırı Tuz Lambasında sodyum klörürün olmasıyla bronşite dahi fayda göstermesi ile Himalaya Tuz Lambasına göre daha çok tercih edilebilir hale gelmiştir. Çankırı Kaya Tuzunda dengeli miktarda mineralin bulunması ile solunum yolunun açılmasında bir hayli fazla rol üstlenmektedir. Himalaya Tuz Lambası ise demir oranının fazla olmasıyla solunum yolu rahatsızlıklarına sebep olacak niteliktedir.


    UZMANLARDA ÇANKIRI TUZ LAMBASINI ÖNERİYOR

    Tuz lambalarının en büyük yararı esasında içlerinde bulunan minerallerdir. Bu nedenle minerallerin dengeli miktarda bulunması bir hayli önemlidir. Her şeyde olduğu gibi mineralinde fazlası ya da azı insan sağlığı bakımından farklı etkenler doğurabilmektedir. Himalaya Tuz Lambası nın içinde bulunan mineraller ile fazla ışık vermesi olası değildir. Ancak Çankırı Tuz Lambası gibi boğuk ve düzensiz ışık veren tuz lambalarının yararı olabilmektedir. Bu nedenle minerallerin, demirin, sodyum klörürün dengeli bir miktarda bulunduğu Çankırı Tuz Lambası bir hayli tercih edilebilir hale gelmiştir. Evinizin daha nitelikli bir ortama ulaşması için tuz lambalarının önemli ölçüde etkili olduğunun kanıtlanması üzerine Çankırı Tuz Lambası Himalaya Tuz Lambasına nazaran daha fazla faydayı bünyesinde bulundurması nedeniyle uzmanlar tarafından da önerilmektedir.

    Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
    Kategoriler
    Tuz Lambası Hakkında Genel Bilgiler Bizden Haberler Basında Biz Sektörden Haberler
    E-Bülten
    İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?