Himalaya Tuz Lambası Hakkında Bilgiler

Tuz lambası nedir?


Tuz lambası; tuzdan yapılan lambaya verilen isimdir. Tuz sayesinde insan sağlığına fayda sağlamak adına kullanılan bir tür dekoratif aksesuar olarak da kullanılmaktadır. Tuz lambası birçok hastalığa fayda sağlaması ile bilinen son derece önemli ve faydalı bir lambadır. Çankırı tuzu, himalaya tuzu gibi farklı türdeki tuzlardan lamba üretilmekte ve bu lambalar hem dekoratif amaçlı gece lambası olarak kullanılmakta hem de birçok nefes hastalığına iyi gelmektedir. Peki tuz lambası nedir? Tuz lambası kristal tuzu içerisinde kristalleştirilerek içine bir ampul ya da mumun yerleştirilmesi ile bir ampul ya da mum ile daha dekoratif olarak hazırlanan tuz lambası yerleştirilmesi ile sağlıklı bir şekle bürünmesini sağlar.



Tuz lambasının faydaları nelerdir?


Tuz lambasının sayılamayacak kadar fazla miktarda faydası vardır. Genel anlamda insanların çoğu tuz lambası konusunda çok bilgili olmasalar da tuz lambaları insan sağlığına son derece faydalı bir üründür. Ancak tuz lambası deyince insanların aklına sadece dekoratif aksesuar olarak görse de tuz lambası faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Diğer birçok dekoratif aksesuara göre tuz lambaları daha çok sağlık amacıyla kullanılmaktadır. Özellikle sağlık için kullanılacak olan birçok kişi tuz lambasının başucundan ayırmadığı bir aksesuar olarak kullanmaktadır.



Negatif iyon özelliği


Tuz lambası faydaları tuz lambası özellikle lambanın ürettiği negatif iyonları nem çekici özelliği ile bakteri, küf gibi zararlı maddeleri yere düşürerek kişilerin daha rahat nefes almasını sağlamaktadır. Kişilerin gece boyunca nefes alma zorluğu yaşanmasını ortadan kaldıran bir unsur olarak var olan tuz lambası, diğer özellikleri ile de oldukça önem arz etmektedir. Tuz lambası tuzun nem çekme özelliğinden yararlanılarak odada bulunan nemin çekilmesini sağlar. Nem çekme özelliği sayesinde bir çok fayda sağlamaktadır. Tuz lambasının içinde bulunan ampul ya da mum sayesinde mumun tuzu  ısıtarak nem çekme özelliği daha da artmaktadır. Böylece himalaya tuz lambası zaten tuzun nem çekme özelliği yanında bir de ısıtılması ile daha da fazla nemi içine hapseder. Böylece tuz lambası ortamın tüm nemini içine çeker. Özellikle uyku sırasında nefes alıp verme konusu daha rahat bir hale gelecektir. Özellikle astım, bronşit, sinüzit  gibi hastalıkları olan kişiler tuz lambası sayesinde geceleri çok daha rahat nefes alıp vermeye başlayacaktır.



Alerjiye Karşı Tuz Lambası


Alerji atakları geçiren kişiler için tuz lambası en büyük destekçi olmaktadır. Alerji ataklarına tuz lambası alerjik bünyeleri bulunan kişiler nefes alıp verme konusunda zorluk yaşamaktadır. Bu tür hastalığı bulunan kişiler için nefes alıp verişini rahatlatan her türlü ürün kişiler için önem arz etmektedir. Himalaya tuz lambası da özellikle alerjik reaksiyon gösteren bünyelerde ve astım atakları sık sık başına gelen kişiler de kullanılan rahatlatıcı yöntemlerden bir tanesi olarak kendini göstermektedir. Tuz lambası sayesinde alerjik bünyeye sahip olan kişiler doğal tuz lambalarının ürettiği negatif iyonlar sayesinde iyonize ederek özellikle solunum yolu hastalıkları olan kişilerin nefes almasını rahatlamayı sağlamaktadır. Ayrıca tüm solunum yolu hastalıklarında tuz lambasının faydalı durumundan yararlanılmaktadır.



Kas Ağrıları İçin Tuz Lambası?


Kas ağrıları genelde romatizmal hastalıklarda görülen ağrılar olarak da bilinmektedir. Ancak nemli ortamlarda bulunmakta kas ağrılarını artırıcı diğer bir etken olarak kendini göstermektedir. Ortam nemini çektiği bilinen tuz lambaları kas ağrılarını da azaltma konusunda etkilidir. Nemden dolayı kas ağrıları çeken kişiler ortam nemini çekme konusunda oldukça başarılıdır. Tuz lambaları aşırı nemden kaynaklı kas ağrılarının azalmasını sağlamaktadır. Böylece nemli ortamda kalmaktanoluşan kas ağrıları tuz lambasının bulunduğu ortamlarda daha da azaltacaktır.



Rahat Bir Uyku İçin Tuz Lambası 


Rahat bir uyku çekmek isteyenler için odadaki birçok bakteri, tozu, zemine indireceği için kişilerin daha rahat nefes almasını sağlamaktadır. Ayrıca mum ya da ampul sayesinde tuz lambası gece lambası olma özelliğinden de faydalanarak ortamayumuşak bir ışık yaymaktadır. Tuzun yenilenme ve enerji verme özelliğinden yararlanarak negatif enerji alması da tuz lambasını bulunduğu ortamda daha rahat ve daha dinlendirici bir uyku çekilmesini sağlar. Özellikle yatak odalarında kullanılan tuz lambaları daha kaliteli ve dinlendirici bir uyku için çok gerekli aksesuarlardır. Tuz lambaları içine konulan farklı renklerdeki ampuller sayesinde de ortamın çok daha hoş görünmesi sağlanabilmektedir. Böylece daha rahat bir ortamda farklı renklerin verdiği enerji ile kişiler huzur ve gevşeme gibi etkilerine de ulaşabilmektedir.



Konsantrasyonu Artıran Özellik 


Birçok kişi için konsantrasyon önemli bir etkendir. Özellikle uzun saatler masa başında çalışacak kişilerin konsantrasyonunun dağılmasını önlemek amacıyla lambalarından yararlanmaktadır. Konsantre şekilde çalışabilmek ve bir konu üzerinde daha dikkatli durabilmek için tuz lambaları kullanılmaktadır. Çünkü tuz lambaları havanın saflaşmasını sağlamakla görevli eksi iyonlar üreterek havadaki negatif enerjinin alınmasını sağlamaktadır.



Himalaya Tuz Lambası Nedir? 


Pakistan'ın himalaya dağlarında çıkarılan himalaya tuzu saf uzun blok haline getirilerek ortasına ampul ya da mumkonularak tuz lambası haline dönüştrülmesini sağlar. Böylece dekoratif amaçla da kullanılabilecek olan tuz lambası bir çoketkiye sahiptir.  Normal tuzun yanında sodyum kloritbulunurken himalaya tuzunda  buna ek olarak magnezyum,potasyum, çinko mineralleri de bulunmaktadır. Böylece lambaların renkleri ve mineralleri konsantrasyon ona göre değişiklik yaratmaktadır. Farklı renk türlerinde olan tuz lambaları özellikle pembenin farklı tonlarında bulunmaktadır.Böylece hem dekoratif bir ürün kullanılmış olurken hem de birçok sağlık problemine yardımcı olan tuz lambaları himalaya tuz lambası sayesinde sağlamaktadır. 



Himalaya Tuz Lambası Nasıl Çalışır?


Himalaya tuz lambasının çalışması kişilerin çok daha sağlıklı olmasını sağlar. Evlerde bulunan su molekülleri zararsız olduğu düşünülse de küf ve bakteri ayrıca alerjenler gibi parçalar taşıyarak kişilerin nefes almasında bakterilerin vücuda yerleşmesine neden olmaktadır. Tuz lambası sayesinde su moleküllerini kendi doğru çeken tuz havadaki nemi alarak zararlı maddeleri bünyesinde toplamaktadır. Böylece ortamın havasını daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır.



Himalaya

Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
Kategoriler
Tuz Lambası Hakkında Genel Bilgiler Bizden Haberler Basında Biz Sektörden Haberler
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?