Kaya Tuzu, Tuz Lambası ve Korona (Covid-19)

Tuz Lambası Korona’ya İyi Gelir mi?


Kaya tuzu, tuz lambası Korona virüsü önler mi? Bunun hakkında ve kaya tuzu hakkında geniş bir yazımız ile sizlerleyiz. Türkiye'nin %70 tuz ihtiyacını karşılayan Çankırı tuz mağarası nın tarihi 50 bin yıl öncesine dayanıyor. Tuz mağarası Maden Ocağı İşletmecisi, “Deniz kenarlarında havuzları kaya tuzu ile temizlerler, serumda kaya tuzu var. Birçok sektörde kaya tuzu kullanılmaktadır. Özellikle sağlık sektöründe son günlerde korona virüs açıklaması ve uzmanlarında tavsiyesi ile kaya tuzunda talep oldukça arttı. Canan Karatay'ında belirttiği gibi Çankırı Kristal Kaya Tuzu na rağbet artıyor. Şu bir gerçek ki, kaya tuzu;daha önceki dönemlerde de kullanılmıştır. Günümüzde ise daha fazla teyit edilmeye ve kullanılmaya başlanıldı” dedi. Çankırı Tuz mağarası nda çalışan işçilerin hiç bir solunum yolu rahatsızlığı ve bulaşıcı hastalıklara yakalanmaması dikkat çekiyor. Bazı uzmanlar kaya tuzu ve tuz lambası ile korona virüsünden korunulabileceğini belirtmişlerdir. Tuz lambası kullanarak ortamdaki, odadaki mikrop ve bakterileri kendinizden uzak tutabilirsiniz. 




Kaya Tuzu Korona’ya İyi Gelir mi?

Korona virüs açıklamaları sonrası  Tuzlambasi.net satışların da yüzde 100 oranında artış gösterdiği görüldü. Firma sahibi;‘’Satışlarda yüzde 100'lük bir değişme oldu. Talep çok. Türkiye'de yüzde 80 oranında tuz ihtiyacını karşılamaktayız. Kara yollarının tuzlanması, biblo yapımlarında, lamba abajur, vazo yapımlarında kullanılan tuzların erişimi Çankırı’dır. Türkiye'de, tornada dönen tek kaya tuzu bu işletmede var”diye konuştu. Bu denli gelişmiş teknoloji ile üretim yapan bu firma;tuz lambası üretimi ilede Türk halkını virüs ve bakterilerden korumaya yardımcı oluyor. Bazı uzmanların Çankırı kaya tuzu ve tuz lambası ile korona virüsü yenebileceğimizi bildirmişlerdir. Tabi kesin bir kanıt sunamamaktadırlar. 


Kaya Tuzu, Tuz Lambası Korona Virüsü Önler mi?

Kaya tuzu, kullanım alanlarının farklılık gösterdiğini belirten Tuz Marketim işletme sahibi;açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Dünya üzerinde en büyük koruyucu ve temizleyici kaya tuzudur. Atalarımız, dişlerini dahi kaya tuzu ile temizlerlerdi. Bu temizliğin nedeni ise ağız içerisinde yer alan mikropların ölmesi ve diş eti temizliği idi. Bu ise yıllar önce keşfedilmişti.”

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ında 2017 yılında incelemelerde bulunduğu Çankırı kaya tuzu mağarası, kış mevsiminde kara yollarına kaya tuzunu buzlanmayı önlemek için veriyor. Çankırı Kaya tuzu mağarasının tarihinin 50 bin yıl öncesine dayandığına dair rivayetler olsa da Romalılar döneminden kaldığı tahmin ediliyor. Tuz ocağı içerisinde 20-30 bin metrekarelik alanda yer alıyor.

Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
Kategoriler
Tuz Lambası Hakkında Genel Bilgiler Bizden Haberler Basında Biz Sektörden Haberler
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?