Orijinal Tuz Lambası Nasıl Anlaşılır?

Orijinal tuz lambası, görüntü itibari ile ve ışık bakımından sahtelerinden farklı olarak daha az ışık yayar. Gerçek bir tuz lambasının sağlığınız üzerinde birçok olumlu faydaları vardır. Bulunduğunuz ortama negatif iyon yayarak, yaşam alanınıza daha ferah bir ortam imkânı sunar. Bunun sonucunda ruh halinizi iyileştirmeye ve daha sağlıklı uyumanıza yardımcı olur.

Birçok açıdan faydalı etkiye sahip olan tuz lambaları sahtesinden nasıl ayırt edilebilir? Şimdi, bu konuya değinelim. Doğal tuz lambaları evinizin havasını değiştirerek daha konforlu bir yaşam alanı sunar. Ancak günümüzde envai çeşit tuz lambaları üretildiğinden gerçeğini ve sahtesini ilk bakışta anlamak oldukça zordur. Piyasada tuz lambalarının birçok taklidi yapıldığı için bunu anlamak her ne kadar zorlayıcı olsa da yazımızı okuyarak gerçek bir tuz lambasının nasıl anlaşılacağı konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.


Tuz Lambası Satın Almak İçin Tıklayın. 


Tuz Lambasının Sahte Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Özellikle bu aylarda havanın soğuk olması ve odanın yeteri kadar havalandırılmaması ortamdaki bakterilerin ve tozun miktarının çoğalmasına neden olur. Bu durum insanların tuz lambasına olan ihtiyacını arttırır. Ancak bu ihtiyaç doğrultusunda sahte tuz lambalarının üretimi de artmıştır. Bu da insanları tuz lambası alırken orijinal olup olmadığı konusunda şüpheye düşürür. Tuz lambası almayı düşünüyorsanız, sahtesini almadığından emin olmak için dikkat edilmesi gereken detaylar vardır. İşte, tuz lambasının sahte olup olmadığını gösteren ipuçları:


1- Tuz Lambanız Çok Parlaksa

Tuz lambasının sahte olup olmadığını anlamanın en etkili yollarından biri de gereğinden fazla parlak olup olmadığını kontrol etmektir. Peki, orijinal olup olmadığını nasıl anlayabilirsiniz? Genel olarak bir tuz lambası orta pembe ila turuncu renktedir. İçerisinde yer alan tuz, yararlı minerallere sahip olduğu için orijinal tuz lambası loş bir ışık yayar. Bu nedenle, tuz lambası gereğinden fazla ışık yayarak bulundurduğunuz ortamı tamamen aydınlatacak kadar ışık yayıyorsa sahte olduğu anlamına gelir.


2- Gereğinden Fazla Sağlamsa

Tuz, yapısı gereği kolay çözülebilen bir maddedir. Tuz lambası da doğal kaya tuzundan üretildiği için hassas bir yapıya sahiptir. Bu nedenle herhangi bir sert temas ile karşılaştıktan sonra hiçbir zarar görmüyorsa, bu durum tuz lambasının sahte olabileceğine işaret eder. Tuz lambasının sahte olup olmadığını anlamak için çok küçük bir kısmını zarar görmeyecek şekilde ayırmaya çalışarak kolaylıkla anlayabilirsiniz.


3- Nemden Etkilenmiyorsa

Tuz lambası, hava arındırıcı ve nemi üzerine çeken bir etkiye sahiptir. Fakat gerçek bir tuz lambası gereğinden fazla nemle karşılaştığında içeriğindeki tuz nedeniyle zarar görebilir. Eğer aşırı neme maruz kalan tuz lambası hiçbir zarar görmüyorsa bu onun sahte olabileceği anlamına gelir.


4- Tuz Lambasının Bir Yararını Görmüyorsanız

Günümüzde insanlar tuz lambalarını evinde bulundurma nedenlerinden biride insan sağlığına olumlu faydaları olmasıdır. Astım, bronşit, solunum hastalıkları gibi rahatsızlık yaşayanlar evlerinde bu tuz lambalarını bulundurmasına rağmen bir faydasını görmüyorsa ve daha rahat nefes alamıyorsa bu onun sahte olduğunu gösterir. Tuz lambası, içeriğinde bulunan negatif iyonlar sayesinde kendini daha zinde, canlı ve mutlu hissetmenizi sağlar. Kendinizde mental anlamda hiçbir olumlu etki gözlemleyemiyorsanız, bu da sahte olabileceği anlamına gelir.


5- Boyutu Büyük Olmasına Rağmen Hafif Geliyorsa

Tuz, yapısı gereği ağır bir mineraldir ve bu nedenle de tuz lambanızın ağır bir kütleye sahip olması gerekir. Evinizde bulundurduğunuz tuz lambası, boyutunun büyüklüğüne rağmen hafif kalıyorsa orijinal tuz lambası olmadığına işaret eder.


Tuz Lambası Hakkında Sık Sorulan Sorular

Tuz Lambasının Ömrü Ne Kadardır?

Tuz lambasının ömrü ortalama 10 yıl olarak bilinse de, zarar görmediği taktirde ömür boyu kullanılabilir.


Tuz Lambası Erir mi?

Tuz lambası,, tuz minerali ile üretildiği için nemle temasa geçerse erimesi söz konusu olur.


Tuz Lambası Alerjiye İyi Gelir mi?

Tuz lambası, havaya negatif iyon yayarak alerjen maddeleri ve bakterileri yok eder. Bu sayede alerjiye de iyi gelir.


Tuz Lambası Nasıl Temizlenir?

Tuz lambası, iki günde bir hafif nemli bir bezle fazla bastırmadan temizlenmeli ve üzerinde biriken tozlar alınmalıdır.


Tuz Lambasının Kısaca Faydaları Nedir?

Tuz lambası, astım, bronşit ve KOAH gibi solunum yolu rahatsızlıklarına iyi geldiği gibi mental açıdan da birçok faydası vardır.
Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
Kategoriler
Tuz Lambası Hakkında Genel Bilgiler Bizden Haberler Basında Biz Sektörden Haberler
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?