Tuz Lambasının İnanılmaz 7 Faydası

Tuz lambasının faydaları, bilimsel olarak kanıtlanmış ve sağlık üzerinde birçok etkisinin bulunduğu saptanmıştır. Uzmanlar, kullanımının sağlık açısından büyük etkilere sahip olduğunu belirtmektedir.

Tuz madenlerinden alınan doğal kristal kaya tuzunun şekillendirilmesiyle üretilen tuz lambası, birçok kronik hastalıklara iyi geldiği gibi aynı zamanda ruhsal hastalıkların da en etkili çözümüdür. Tuz lambasının faydaları, kronik rahatsızlıkları önleyici etkiye sahip ve ruhsal sorunları önleyici gibi birçok yararlı etkilere sahiptir. Günümüzde tedavi yöntemlerinde çoğunlukla kimyasal ilaçlar ve vücudun dengesini bozan ilaçlar kullanılıyor. Oysa bazı hastalıkların en etkili çözümü alternatif tıp alanında kullanılan tedavi yöntemleridir. Bu alanda kullanılan en etkili tedavi yöntemlerinden biri doğal tuz lambasıdır. Doğal tuz lambası, içeriğinde bulunan 84 farklı mineral ve negatif iyonların etkisiyle hem birçok hastalıktan zamanla kurtulmanızı hem de kendinizi daha iyi hissetmenizi ve genel hava kalitesini tamamen iyileştirdiği için ferah bir uyku çekmenizi sağlar. Kapalı bir alanda çok fazla vakit geçirdiğinizde dikkat ederseniz bir süre sonra kendinizi bunalmış ve karamsar hissetmeye başlarsınız. Aynı zamanda kapalı alanda çalışırken de bir süre sonra konsantrasyon sorunları baş göstermeye başlar. Bunun nedeni ise oksijenin azalmaya başlaması ve havanın ağırlaşmasıdır. Aynı zamanda elektronik cihazların yaydığı zararlı maddeler ve sigara dumanı gibi karbondioksit yayan etkenler de kendinizi daha kötü hissetmenize neden olur. Bu çeşitli nedenlere bağlı olarak hem hava kirliliği oluşur hem de bulunduğunuz ortamdaki zararlı pozitif iyonlar artmaya başlar. Bu durumda havanın arındırılması ve temizlenmesi gerekir. Havayı temizlemek için en etkili yöntem ise doğal kaya tuzundan üretilen tuz lambalarıdır.

Tuz Lambası Satın Almak İçin Tıklayın. 


Kaya Tuzu Nedir?

Kaya tuzu, içeriğinde 84 farklı mineralin bulunduğu sodyum klorürün bir formudur. Rafine olmayan ve tamamen saf kullanılan kaya tuzunun içeriğinde yer alan en önemli elementler ise vücudun en çok ihtiyaç duyduğu;demir, çinko, potasyum, kalsiyum, bakır ve magnezyumdur. Boğaz ağrılarını gideren, nefes açıcı, toksitlerden arındırıcı, vücudun tuz dengesini düzenleyici ve mide yanmasını giderici etkilere sahip olmasıyla da kullanımı çok fazla tercih edilen bir üründür. Tuzlambasi.netekibi olarak yalnızca lamba şeklinde değil, işlenmemiş doğal haliyle isteğe göre kaya tuzu da temin ediyoruz.


Tuz Lambası Nedir?

Tuz lambası, doğal tuz mağaralarından alınan kaya tuzunun çeşitli şekillerde işlenmesi ve açılan deliklerden ısıtıcı ampul ve mumun koyulmasıyla üretilen bir üründür. Tuz lambalarının rengi, pembe ve turuncunun kombinasyonuyla oluşur. İçerisine koyulan ampulün rengine göre de farklı aydınlatma seçenekleri sunar.


Tuz Lambası Nasıl Üretilir?

Tuz lambası üretimi, doğal tuz madenlerinden alınan kaya tuzunun şekillendirilerek içerisine ısı verici mum ya da ampul koyulmasıyla gerçekleştirilir. Öncelikle belirlenen boyutlardaki düzgün kaya tuzu seçilir ve daha sonra alt ve orta kısmına açılan deliklerden ısı verici mum ya da ampul yerleştirilir. Yani tuz lambalarının yapım aşamasında kesinlikle kimyasal hiçbir işlem söz konusu değildir. Bu da tamamen doğal kaldığı ve zararı olmadığı anlamına gelir.


Tuz Lambası Satın Almak İçin Tıklayın. 


Tuz Lambasının En Etkili 7 Faydası

Tuz lambalarını yalnızca aydınlatan, fotojenik ve estetik bir görüntü sağlayan bir ürün gibi görmek doğru değildir. Çünkü tuz lambasının faydaları yalnızca hoş görünümüyle sınırlı kalmıyor ve insan sağlığına da sayısız yararlı etkiler sağlıyor. Hava kalitesini büyük ölçüde arttıran tuz lambası, hastalık tetikleyici etkenleri ortadan kaldırma özelliğine sahiptir. Günümüzde hava kirliliği devasa boyutlara ulaştı ve bunun sonucunda da beklenmedik hastalıklar baş göstermeye başladı. Havanın kirlenmesine neden olan olumsuz etkenlerden korunmanın en etkili yöntemi ise tuz lambasıdır. Gündelik hayatın yoğunluğu nedeniyle doğayla iç içe yaşamaktan çok uzaklaştık. Peki, doğanın etkilerini bulunduğumuz ortama taşıyabilir miyiz? Tuzlambasi.netfirmamız ile mümkün…Çeşitli modellerimizle tuz lambası, doğanın size sunduğu birçok yararlı etkiyi ayağınıza getiriyor. Tuz lambaları, astımınızı tedavi etmekten, depresyon belirtilerinizle mücadele etmekten ve bulunduğunuz ortamı enerjisel anlamda temizlemekten daha fazlasını yapar. Peki, bu etkileri nasıl sağlıyor, tuz lambasının yararları nelerdir?


-          Ruh halinize iyi gelir,


-          Tuz lambaları havayı temizler,


-          Tuz lambaları solunum sorunlarına iyi gelir,


-          Daha rahat uyumanıza yardımcı olur,


-          Tamamlayıcı aydınlatma kaynağıdır,


-          Şık bir dekoratif üründür,


-          Tuz lambaları radyasyonu temizler.  


1-      Ruh Halinize İyi Gelir

Negatif iyon yayan tuz lambalarının yardımıyla vücuttaki serotonin (mutluluk hormonu) artar ve kendinizi daha canlı, daha mutlu ve daha zinde hissedersiniz. Gündelik hayatınızda kendinizi sürekli depresif, sıkılgan, yorgun, bir ruh haline sahip buluyorsanız, bulunduğunuz ortamda bir tuz lambası bulundurmanız oldukça etkili olacaktır.


2-      Tuz Lambaları Havayı Temizler

Tuz lambalarının satın alınmasının en büyük nedenlerinden biri, bulunduğu havayı temizleyici etkiye sahip olmasıdır. Küf, bakteri, polen, toz ve zararlı pozitif iyonlar gibi iç mekân ortamlarındaki havayı kirletici özelliklere sahip maddelerin etkilerini ortadan kaldırarak daha temiz bir oksijen solunumu sunar. Aynı zamanda bulunduğu ortamda çeşitli nedenlerle oluşan nemi de üzerine çeker ve hapseder.


3-      Solunum Sorunlarına Yardımcı Olur

Tuzlambasi.net tarafından üretilen kayatuzu lambası, solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelir ve en etkili çözümü sunar. Tuz terapisi, astım ve alerjik gibi solunum yolu rahatsızlıklarını tedavi ederek daha rahat nefes almanızı sağlar.


4-      Daha Rahat Uyumanızı Sağlar

Tuz lambalarının en önemli etkilerinden biri ise uyku sorunu yaşayanlar için uykusuzluğa neden olan etkileri yok ediyor olmasıdır. Bulunduğu ortamda hava temizleyici özelliğiyle oksijeni temizleyerek uykuyu derinleştireceği gibi daha hızlı uykuya dalmanızı sağlar ve kaliteli bir uykuyu daha ulaşılabilir bir duruma getirir. Tuzlambasi.net, karanlık korkusu olanlar için vazgeçilmez bir ürün sağlıyor. Karanlıkta uyuyamayan biriyseniz yatmadan önce ışıkları açık bırakmak zorunda kalıyorsunuzdur. Tuz lambasıyla artık ışıkları açık bırakmadan uyuyabilirsiniz. Sakinleştirici ve aydınlatıcı bir ürün olan tuz lambası, uykuya daha rahat bir şekilde dalmanızı sağlayacaktır. Doğal kristal kaya tuzundan üretilen tuz lambaları, sakinleştirici bir lamba, iyonlaştırıcı ve hava temizleyicidir. Lambadan üretilen iyonize hava sayesinde iyi bir gece uykusu, iyi bir ruh hali ve stres gidericigibi daha birçok yararlı etkilere sahiptir. Rahatlatıcı bir deneyim sahibi olmak için mutlaka deneyin…


5-      Tuz Lambaları Tamamlayıcı Aydınlatma Kaynağıdır

Tuz lambaları, ister başucu lambası olarak kullanılsın, ister masanın üzerinde bir dekoratif ürün olarak kullanılsın, isterse de bir yüzeye yerleştirilsin. Tuz lambaları, her türlü kullanımda tamamlayıcı bir aydınlatma kaynağıdır ve bulunduğu ortama doğal bir görüntü katar. Geleneksel lambaların aksine daha yumuşak ve farklı renk seçenekleri ile de parıltılı ve sakinleştirici bir etki yaratır. Kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayan bu aydınlatıcı ürünü kullanmak için mükemmel bir sebeptir.


6-      Şık Bir Dekoratif Üründür

Tuz lambası, şık bir dekoratif ürün olma özelliğiyle de vazgeçilmez ürünlerdendir. Daha estetik bir seçenek için mutlaka tercih etmeniz gerekir. Bulunduğu her ortama şık ve doğal bir hava katıyor olmasıyla her türlü ortama uyum sağlar. Yalnızca ortama sıcak parıltılar yaymakla kalmaz, aynı zamanda da dekorasyonunuzun vazgeçilmez parçalarından biri haline gelir. Tuzlambasi.net, modern tasarımlarıyla eşsiz lamba seçenekleri sunuyor. Bulundurmak istediğiniz ortamın büyüklüğüne göre farklı boyutlarda tercih edebileceğiniz ürünlerimizle evinizin daha doğal ve şık bir görünüme sahip olmasını sağlayabilirsiniz.


7-      Tuz Lambaları Radyasyonu Temizler

Tuz lambalarının radyasyonu temizleyici etkiye sahip olması da kullanılması için mükemmel bir sebeptir. Tablet, bilgisayar, telefon, televizyon ve diğer çeşitli elektronik cihazlar, radyasyon yayılımını arttırarak çeşitli sorunlara yol açabiliyorlar. İster istemez aynı ortamda bulunmak zorunda kalındığı için de radyasyondan uzak kalmak çok zor. Aşırı radyasyona maruz kalınması ise yorgunluğa, aşırı strese ve daha birçok hastalığa yol açabiliyor. Tuz lambasının faydaları ise işte tam da bu noktada önem kazanıyor. Tuz lambasının en önemli faydaları arasında negatif iyon yayması bulunuyor. İçeriğinde yer alan negatif iyonlar ile zararlı pozitif iyonları yok etme görevi görür ve havadaki iyon dengesini sağlar. Bunun sonucunda ise birçok enfeksiyona neden olan zararlı radyasyonların etkileri minimum seviyeye iner. Elektronik cihazların zararlı radyasyon yayma etkilerini azaltmak için bulunduğunuz ortamda mutlaka bir tuz lambası bulundurmalısınız.


Doğal Tuz Lambası Nasıl Kullanılır?

Doğal Kaya tuzu lambası, havadaki tozu üzerine çekme özelliğine sahiptir. Bu neden üzerinde çok fazla toz biriktiğinden 2-3 günde bir temizlenmesi gerekir yoksa etkisini kaybetmeye başlar. Nemin dışarıya çıkmasına neden olacağı için de suyun olduğu yerlerden uzak bir yerde tutulması gerekir. Bunun yanı sıra bulunduğu ortamdaki pozitif ve negatif iyonların dengelenmesi için sürekli çalıştırılması gerekir.


Çankırı Tuzu Nedir?

Türkiye, doğal güzelliklerinin yanında mineral açısından da çok zengin bir ülkedir. Ülkenin farklı bölgelerinde yetişen kaya tuzları, Çankırı bölgesinde yoğun olarak görülür. Çankırı kaya tuzu en önemli minerallerden biridir. Çünkü yeni bileşenlerin ortaya çıkmasıyla rafine olmadan, saf halde tüketilir. Hiçbir kimyasal maddede işlem görmeden kullanıldığı için insan sağlığı açısından birçok yararları vardır. Bu faydalarının arasında en temeli, insan vücudunun karşılaması gereken 92 farklı elementten 84’ünü içermesidir. Bu mineraller arasında vücudun en çok ihtiyaç duyduğu;kalsiyum, potasyum, magnezyum, manganez, bakır, çinko, selenyum ve iyot vardır. Faydalı mineralleri ve doğal bileşenleri ile insan ömrünü uzattığı da tespit edilmiştir.


Çankırı Kaya Tuzunun 20 Faydası

  1. Sindirim sisteminde oluşan hazımsızlığı giderir.
  2. Doğal Çankırı Kaya Tuzunun gaz giderici etkisi vardır.
  3. Midede oluşan yanmaların önüne geçer.
  4. Mide zarını iltihaplanmasıyla gastriti meydana gelir. Çankırı kaya tuzu tüketiminde gastriti gibi mide sorunlarını engelleyerek daha sağlıklı bir vücuda kavuşturur.
  5. Vücudumuzdaki elektrolitler, vücuttaki sıvı dengesini eşitleyerek ve sinir ve kas fonksiyonları çalıştırdığı için mutlaka gerekli olan besinlerden biridir. Kaya Çankırı tuzunun içerisinde yoğun olarak bulanan elektrolitler, kullanıldığı takdirde vücuttaki tuz dengesini eşitler.
  6. Kaya tuzları düzenli olarak tüketildiğinde, kan dolaşımını hızlandırır ve düzenler. Bunun yanı sıra vücuttaki bütün hücreler mineralle çalıştığı için böbrek, kalp ve akciğer doğal bileşenlerden biri olan tuzla çalışır.
  7. Vücudumuzda biriken fazla toksit mineralleri Çankırı kaya tuzu dışarı atılmasını sağlar. 8
  8. Acıkmayı önler ve tokluk hissi verir.
  9. Bademciklerin şişmesi gibi hastalıklarda, kaya tuzunun suyla eritildikten sonra yapılan gargara boğazda oluşan ağrıları azaltır.
  10. İyi bir nefes açıcıdır ve astım hastalıkları gibi solunum yolu hastalıklarda kaya tuzu tedavisi uygulanır. Bunun yanı sıra tuzlu su buharı ile uygulanan tedavilerde astım, bronşit, nefes darlığı gibi hastalıklara iyi gelir.
  11. Kas ve bel ağrıları gibi eklem rahatsızlıkları yaşayanlar için kaya tuz kullanıldığı zaman ağrıyı azaltıcı etkisi vardır.
  12. En önemlisi bağışıklık sistemini güçlendirir.
  13. Kemik ve bağ dokusunu güçlendirir.
  14. Metabolizmayı hızlandırır.
  15. Kaya tuzları, Tuz lambası olarak kullanıldığında içerisinde bulanan negatif iyonlar sayesinde ortamın nem oranını eşitleyerek bulunduğunuz ortamın daha yaşanılabilir bir hale getirir.
  16. Strese ve kaygı bozukluğu gibi rahatsızlıklarda olumlu etkilere sahiptir.
  17. Doğal Çankırı Kaya tuzlarının içerisinde bulunan yararlı iyonlar sayesinde daha kolay nefes alıp vermeye yardımcı olur.
  18. Saman nezlesi, kronik yorgunluklara iyi gelir.
  19. Tuz mağaralarından alınan kaya tuzunun içerisine, eritici etkiye sahip mum ve ampul koyularak üretilen lambalar, bronşit ve KOAH gibi daha birçok kronik rahatsızlığa iyi gelir.
  20. Doğal Çankırı Tuzu, kişilerin motivasyonunu yükseltmesinin yanı sıra halsizlik, yorgunluk hissi, depresyon, uyku sorunları ve daha birçok konuda faydalı etkilere sahiptir.
Çankırı tuzundan yapılan tuz lambalarının doğal tedavi edici etkisi olduğundan bulunduğunuz ortamda oluşan toz ve küf parçacıkları gibi dağlık üzerinde olumsuz etkilere neden olan durumları ortadan kaldırarak daha kaliteli bir yaşam alanı imkânı sağlar. Tuz lambalarının içerisinde bulundurduğu Doğal Çankırı Kaya tuzunun erimesiyle, ampul iyon yayar ve bu iyonlar havadaki kötü enerjiye negatif iyona çevirir. Bu sayede mental açıdan kötü hisseden kişiler evlerinde tuz lambası bulundurarak ruhlarını dinlendirebilir. Bunun yanı sıra zihin gücünüzü yoğun kullandığınız bir işe sahipseniz, baş ağrısı ve odaklanamama sorunuyla sıklıkla karşı karşıya kalabilirsiniz. Çalıştığınız alanda doğal Çankırı kaya tuz lambası bulundurmak yoğunlaşma ve odak sorununu ortadan kaldırır ve daha yüksek performansla çalışmanızı sağlar.


Himalaya Tuz Lambası Nedir?

Himalaya Tuz Lambası, Himalaya mağaralarından çıkarılan pembemsi bir renge sahip kaya tuzundan üretilir. Daha sonra şekillendirilen Himalaya tuzuna açılan deliklerden ısıtıcı ampul ve mum konularak bir lamba elde edilir. Natural bir görünüme sahip olması ve yakıldığında sıcak, pembemsi bir aydınlatma sağladığından şık bir dekoratif üründür.


Himalaya Tuzunun 10 Etkili Faydası

Himalaya tuzu, bulunduğu ortamda hava temizleyici bir etkiye sahip olduğundan insan sağlığı açısından birçok olumlu etkiye sahiptir. İçeriğinde bulunan çeşitli mineraller (sodyum klorür, sülfat, kalsiyum, potasyum ve magnezyum) sayesinde solunum yolu rahatsızlıklarını, kronik hastalıkları ve psikolojik sorunları önler. Şelale, yoğun rüzgarlı ve bol yağışlı alanlarda kendinizi daha zinde ve canlı hissedersiniz. Bunun nedeni, bu tür ortamlarda negatif iyonların yoğun şekilde üretiliyor olmasıdır. Doğal Himalaya tuzunun bulunduğu ortama bol miktarda negatif iyon yayma özelliğiyle de aynı etkiler gözlemlenir. Günlük yaşamın yoğun temposu sonucunda oluşan stres ve yorgunluk hissini azaltarak daha kaliteli bir yaşam alanı oluşturur. Tüm bunların yanı sıra insan sağlığı açısından da sayısız olumlu etkilere sahiptir. Bu yararlı etkilerden bazıları şunlardır;


1-      Kas ve eklem ağrılarının azalmasına yardımcı olur.


2-      Spesifik olarak astım, alerji ve kronik rahatsızlıkları tetikleyici maddeleri yok ederek daha rahat nefes almanızı sağlar.


3-      Hücrelerin pH dengelerini eşitler.


4-      Doğal antidepresan etkisi gösterir.


5-      Kan basıncını arttırıcı özelliğe sahiptir.


6-      Nem dengesini korur.


7-      Konsantrasyon arttırıcı etkiye sahiptir.


8-      Sıcak ve loş aydınlatma sağladığından sakinleştirir.


9-      Vücuttaki su dengesini eşitleyerek ödem oluşumunu engeller.


10-   Ortamın hava dengesini korur.


Tuz Lambası Fiyat

                                                           

Tuzlambasi.net firması olarak en kaliteli ve uygun ürünleri size sunmayı amaçlıyoruz. %100 güvenilir şekilde kapınıza kadar ulaştırıyoruz. Farklı tasarımlarıyla adeta görsel şölen niteliğindeki tuz lambası modellerine sahip olmak için web sitemiz üzerinden sipariş verebilirsiniz. Yaşam standartlarınızı arttırabileceğiniz ve sağlığınızı koruyabileceğiniz doğal tuz lambası modellerimiz ve tüm ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için tuzlambasi.net ekibimizden destek alabilirsiniz.
Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
Kategoriler
Tuz Lambası Hakkında Genel Bilgiler Bizden Haberler Basında Biz Sektörden Haberler
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?