Tuz Lambası Kullanım İpuçları

Tuz Lamba Nasıl Kullanılır?


Tuz lambası genel olarak bakıldığında çevresine negatif iyon yayarak fayda sağlar. Dolayısıyla bu lambaların bir  yada iki saat yanması fayda gösterecektir.  Şifa olabilmesi için  kaya tuzu lambası yaklaşık olarak 4 veya 5 saat yanık vaziyette kalarak ortamın saflaşmasının sağlanması gereklidir. Kendinizi yorgun hissettiğiniz dönemlerde  yada iyi uyuyamadığınız zamanlarda bu tuz lambasını yatak odanızda bulundurarak yatmadan 4 saat öncesinden yanmasını sağlamalısınız. Böylelikle sizi negatif enerjilerden arındırarak kaliteli uyku uyumanızı sağlayabilir. 

Tuz lambası sürekli olarak kullanıldığı zamanlarda birtakım üzerinde oluşan toz parçalarından temizlenmesine ihtiyaç duyulabilir. Tuz lambasından yeterince verim alabilmek için lambanızı belirli zaman aralıklarıyla  temizlenmesi tavsiye edilir. Ayrıca tuz lambasını aydınlatmak için tasarruflu ampullerden faydalanabilirsiniz. Fakat tuz lambalarında kullanılan ampuller kaya tuzunun etkilerini azaltabilir. Ampullerle aydınlanması sağlanan bu lambalar kaya tuzunun etkisini azaltabileceği gibi nem düzenleme kabiliyetini de kaybettirirler. 

Dolayısıyla bu lambaları satın almak istediğimizde ampulle aydınlatma yerine  led ışıklı tuz lambaları tercih edilmelidir.  Led ışık içeren tuz lambaları sağlıklı iyonlar üzerinde daha etkili olmaktadır. 


Tuz Lambası Satın Almak İçin Tıklayın. 



Tuz Lambası Nedir?


Tuz lambası Çankırı  kaya tuzu mağarasından elde edilen doğal tuz kristallerinden yapılır.  Doğal yollarla yapılmış tuz lambaları herhangi bir ortamın havasının arındırılmasını sağlayan bir yapıya sahiptir. Bazı dönemlerde her insan kendini yorgun, bitkin ve halsiz hissedebilir. Sürekli bir baş ağrısından şikâyet edebilir. İşte tam da böyle zamanlarda tuz lambalarına ihtiyaç duyulmaktadır.  Günümüzde kullanılan tablet,  pc veya akılı telefonların yoğun olarak radyasyon yaydığını düşündüğümüzde aslında bu rahatsızlıkların artması kaçınılmazdır.

Bu cihazların kullanıldığı alanlarda bulunan hava tam anlamıyla kusurlu hale gelir. Dolayısıyla bu ortamdaki havanın bu iyonlardan arındırılmış olması gereklidir. Tuz lambaları kullanarak bir nebzede olsa bulunduğumuz alanların havasını arındırabiliriz. Tuz lambaları ayrıca kullanılan alana ayrı bir hava katarken, bulunulan alanın havasını da arındırdığından tertemiz bir oksijen almanızı sağlıyor. Bir tuz lambası kullandığınızda kendinizi olduğunuzdan daha iyi hissedersiniz. Daha enerji yüklü ve rahatlamış hissetmeniz mümkündür. Tuz  lambaları satın alırken tamamen doğal olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi taktirde görüntüsünden ziyade başka faydasını göremezsiniz.



Tuz Lambasının Kişiye Sağladığı Faydalar Nelerdir? 


Tuz lambası kullanımı sağlıklı olabilmek için çok faydalı bir yöntemdir. Tuz lambaları sayesinde daha iyi nefes alabilir ve beyine giden oksijen miktarının kaliteli olmasını sağlayabilirsiniz.  Ayrıca sinir sistemi üzerinde de etkisi oldukça büyük olan tuz lambası ruhsal sıkıntılara iyi gelmektedir.  Tuz lambası kullanımının kişilere sağladığı faydalar şu şekildedir:

 Kas ağrılarını azaltır.
 Stresten kaynaklanan baş ağrılarının giderilmesine yardımcıdır.
 Soğuk algınlığını önler.
 Alerji ve astım ataklarını azaltır. 
 Konsantrasyonu sağlar. 
 Kişilerde uyku kalitesini arttırır. 
 Yaşam alanlarında olması gereken nemi dengeler. 

Doğal tuz lambaları genellikle her hastalığa çare olabiliyorken, özellikle alerji alt tabanlı astımlarda odadaki nem miktarını ayarlayarak kişinin solunum kalitesini arttırmaktadır. Tuz lambalarının belli başlı en önemli özelliklerinden biri de bulunulan alandaki tozu ve dumanı arındırarak kişiyi rahatlatmasıdır. Sinüzit sorunu olan kişilerin mutlaka kullanması gereken ürünlerden bir olan tuz lambaları baş ağrılarını ve burun tıkanıklığına karşı koruyucu niteliktedir. 



Doğal Tuz Lambaları Kullanmak İçin Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?


Çankırı kaya tuzundan imal edilen tamamen doğal Çankırı Tuz lamba  kullanılacak olan alanın metrekaresi hesaplanarak alınması gereklidir. Büyük odalar için  yada küçük alanlar için kullanılacak olan lambaların boyutlarında farklılık olabilir. Dolayısıyla kullanacağınız alanın metrekaresini bilerek satın almak sizlere daha fayda sağlayacaktır. Doğal kaya tuzu lambalarının  Himalaya tuzu gibi diğer tuz türleriyle ilgisi bulunmamaktadır. 

Bu lambalar görselliğinin yanı sıra astım, bronşit, horlama, nefes darlığı ve kuru öksürük sorunlarına karşı şifa sağladığı bilinmektedir. Gerek evlerinizde gerekse ofislerinizde bu lambaları kullanabilirsiniz. 



Kristal Tuz Lambaları Nerelerde Kullanılabilir?


Tuz lambası kullanımı  her alanda olabilir. Kişinin ihtiyaç duyduğu alanlarda bu lambaları yakması fayda sağlayacaktır. Çocuğunuzun alerjiden kaynaklanan kuru öksürüğü varsa bu lambayı çocuğunuzun uyku saatinden önce odasında açık bırakmanız gerekmektedir.  Ofislerinizde de bu lambaları kullanabilirsiniz. Kitaplık raflarınızda görsel olarak hoş duracaktır.  Yada TV yanına veya laptop masanızın yanına lambayı yerleştirebilirsiniz. Ayrıca yemek kokularına karşı hassasiyetiniz varsa mutfağınızda da bu lambadan faydalanabilirsiniz. 



En Uygun Tuz Lambası Nasıl Seçilir?


Çankırı tuz lambası satın almadan önce kullanılacak alanın büyüklüğü dikkate alınmalıdır. Tuz lambaları her dekorasyonla uyum sağlayacak görsellikte yapılmaktadır. Dolayısıyla sorunlarınıza çare olurken, aynı zamanda kullanılan alanda da hoş bir  ambiansyaratmaktadır.  Lambaları satın alırken dikkat edilmesi gerekli olan en  önemli şey lambaların tabanının da kaya tuzundan imal edilmiş olmasıdır. Nemli alanlarda lambanın tabanı da oldukça önem taşır. 



Tuz Lambalarını Nereden Satın Alabiliriz?


Tuz lambalarını ev dekorasyon firmalarından  yadasağlık ürünleri satan mağazalardan satın alabilirsiniz. Ayrıca bu lambaların tamamen doğal bir tuz lambası olduğundan emin olmalısınız. Online satış platformlarından Çankırı Tuz lambası satışı yapan firmaları bulabilir ve bu platformlardan ürünü  uygun fiyatlarla  satın alabilirsiniz. 



Negatif iyon Neden Faydalıdır?


Negatif iyonlar kişinin bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Bu nedenle kişinin vücudundaki yaraların iyileşme süreci hızlanır.  Eğer ki kişide konsantre olamama gibi sorunlar varsa tuz lambalarının yaydığı iyonlar ile bu durum ortadan kalkacaktır. Uyku problemlerine karşı etkisi olan negatif iyonlar uyku kalitesinin artmasını sağlayacak ve kişi kolaylıkla uykuya geçiş yapabilecektir.  Yaşamın getirdiği birtakım stres ve enerji düşüklüklerinin giderilmesini sağlayarak kişiyi gevşetir ve rahatlamasını sağlar.

Negatif iyonun bu özeliklerini bilen kişiler tarafından çok fazla tercih edilen tuz lambaları büyük ölçüde kişinin sağlık problemlerini gidermektedir. 



Çankırı Tuz Lambası Neden Faydalıdır?


Çankırı yarenler diyarından tamamen doğal olarak elde edilen tuzlardan oluşan Tuz lambası negatif iyon içerdiğinden oldukça faydalıdır. Negatif iyonlar genel  olarak bakıldığında havanın nemini sağlayan adeta hava vitaminidir diyebiliriz.  Nasıl bir köye gittiğimizde  yada oksijeni bol olan bir ağaçlık alana, ormana gittiğimizde kendimiz sakin ve rahatlamış hissediyorsak bu tuz lambası da o hissi size verecektir. Negatif iyonlar sizin bulunduğunuz havayı derinlemesine arındırarak sizin daha sağlıklı oksijen solumanızı sağlar. Çünkü bu tuz lambası havaya yerleşen polenleri, tozu, bakterileri ve kılları kendisine çekerek bulunduğunuz alanın temizlenmesini sağlamaktadır. Çankırı yöresinden elde edilen doğal tuzlardan oluşan tuz lambaları doğal iyon yaymaktadır. Bu nedenle birçok rahatsızlığın tedavisinde etkin olarak kullanılmaktadır. 



Kaya Tuzu Lambalarının Zararları Var mıdır?


Kaya tuzu lambaları bilindiği üzere kullanılan alanın havasını temizl er. Kişinin yaşam alanında daha sağlıklı nefes almasını ve kaliteli oksijen solumasını sağlar. Bu kaya tuzu lambaları neticede ilaç değildir. Fakat alerjik kökenli astımınız varsa ve polenden, küften, parfüm kokularından, birtakım ev tozlarından ve virüslerden rahatsızlık duyuyor nefes alışınız etkileniyorsa tuz lambalarına şans vermelisiniz. Tuz lambalarının bugüne dek bilinen bir yan etkisi görülmemiştir. Fakat bu lambalardan fayda görmek istiyorsanız kullanacağınız alanın büyüklüğüne göre tuz lambası satın almalısınız. Ayrıca tamamen doğal tuzlardan yapılan lambaları tercih etmelisiniz. 

 

 

 

 Tuz Lambası Satın Almak İçin Tıklayın. 

 

 

Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
Kategoriler
Tuz Lambası Hakkında Genel Bilgiler Bizden Haberler Basında Biz Sektörden Haberler
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?