Tuz Lambası Ne Kadar Yanmalı?

Dekorasyon modasını yakından takip ediyorsanız muhtemelen doğal tuz lambalarına aşinasınız demektir. Oturma odanızda, yatak odanızda hatta ofisinizde kullanabileceğiniz güzel dekoratif ürünlerden biridir. Diğer yandan da içerisinde bulundurduğu 84 farklı yararlı minerallerle insan sağlığı açısından da oldukça faydalıdır. Doğal kristal kaya tuzundan üretilen tuz lambası, bulunduğu ortamı temizleyici bir etkiye sahiptir. Yaydığı negatif iyonlar sayesinde bulunduğu ortamın havasını değiştirir ve temizler. İnsan sağlığına birçok etkisi olan tuz lambası, uyumadan birkaç saat önce yakılmalıdır. Çünkü doğal tuz lambaları yakıldıktan bir süre sonra ısınmaya ve aktifleştikten sonra negatif iyon salınımı yapmaya başlar. Bu sayede havadaki nemi kendine çekerek daha rahat uyumanızı ve daha rahat nefes almanızı sağlar.

Tuz Lambası Ne Kadar Süre Açık Bırakılabilir?

Tuz lambalarından en üst düzey verim alabilmek için 24 saat boyunca çalışması çok daha etkili olacaktır. Fakat şunu da belirtmekte fayda var, her bulunacağı yerin büyüklüğüne göre tercih edilmesi gerekir. Daha büyük bir alan, daha büyük bir tuz lambası almak anlamına gelir. Çünkü farklı boyutlardaki tuz lambalarının verim birbirinden farklıdır. Bu nedenle de tuz lambaları odaların büyüklüğüne göre tercih edilmelidir. Tuz lambasının yaydığı loş ışıktan en maksimum düzey verim alınabilmesi için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır.  Şimdi bunlara değineceğim…


Tuz Lambası Satın Almak İçin Tıklayın. 


Tuz Lambasının Ömrü Nasıl Uzatılır?

Doğal tuz lambalarınızın ömrünü uzatmak için su ile temasa geçmediğinden ya da kazara nem almadığından emin olun. Oldu da herhangi bir nedenden ötürü ıslanırsa, ellerinizi kurulayıp fişi prizden çekmelisiniz. Daha sonra hafif nemli bir bezle tuz lambasını hemen kurulayın. Eğer bir bezle kuruladıktan sonra da tuz lambanızda ıslaklık mevcutsa, kuruması için birkaç saat güneşin altında bekletin. Kontrol etmek için tekrar prize takmadan önce kuruduğuna emin olun. Tuz Lambasının ışığından daha fazla verim alabilmeniz için temiz olmasına özen göstermelisiniz. Peki, tuz lambasının nasıl temizlenmesi gerektiği hakkında bir bilginiz var mı?

Konuyla ilgili şu yazıyı okuyabilirsiniz;

Tuz Lambası Nasıl Temizlenmelidir?

Tuz lambaları nadiren olsa da kirlenebilen bir üründür bu yüzden uzun süre temizlenmediğinde zamanla toz biriktirme eğilimi gösterir. Bu da daha az aydınlatmasına neden olur. Bu tip sorunlarla karşılaşmamak adına tuz lambanızı nemli bir bezle 2-3 günde bir üstündeki tozu temizlemelisiniz.
Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
Kategoriler
Tuz Lambası Hakkında Genel Bilgiler Bizden Haberler Basında Biz Sektörden Haberler
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?