Tuz Lambası Uyku Yapar mı?

Tuz lambası kullananların pozitif iyonlara aşırı maruz kalması durumunda oluşan uyku bozukluğu sorunu, negatif iyonların etkisiyle ortadan kalkar.

Kaliteli bir uyku, sağlıklı ve konforlu bir yaşamın vazgeçilmezlerindendir. Düzenli uyku, günlük yaşantımızın yoğun sinir ve stresi karşısında yıpranan sinir sistemini düzenler. İnsanlar uyurken vücudu, psikolojik durumu iyileşir ve enerji depolamaya başlar. Uyku sorunu yaşayan insanların vücut dengesi bozulur ve bu durum karşısında çeşitli hastalıklar ortaya çıkmaya başlar. Özellikle de İnsomnia (uyuyamama hastalığı), bu hastalıklardan biridir. Bu hastalıktan muzdarip olanlar, uyuyamama sorunu yaşar, erken uyanır ve düzensiz bir uyku düzenine sahip olur. Bu sorunların önüne geçebilen en etkili yöntemlerden biri doğal tuz lambasıdır. Peki, tuz lambası uyku sorunu yaşayan kişilerin üzerinde nasıl bir etkiye sahiptir?Bu soruya cevap vermek için ilk önce doğal tuz lambasının ne olduğunu bilmemiz gerekir.

Tuz Lambasının Faydaları Nelerdir?

Kristal kaya tuzu içerisine, tuzu ısıtacak bir ampul ya da mumun yerleştirilmesi ile elde edilen dekoratif ve sağlıklı lambalara tuz lambası denir. İçerisinde bulunan 84 farklı doğal bileşen sayesinde insan sağlığı üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Kas ağrıları ve solunum yolu hastalıkları başta olmak üzere çeşitli psikolojik rahatsızlığa da iyi gelir. Çeşitli elektronik cihazlar sonucu bulunduğunuz ortamdaki havada oluşan radyasyon ve elektromanyetik dalgaları yok edici etkiye sahip olan tuz lambası, daha kaliteli ve konforlu bir uyku çekmenizi sağladığı gibi aynı zamanda uykusuzluk problemlerini ortadan kaldırarak uyku düzeninizin yeniden şekillenmesini sağlar. Tüm bunların yanı sıra tuz lambasının uyku üzerinde birçok olumlu etkileri vardır.

Konuyla ilgili şu yazıyı okuyabilirsiniz;


Tuz Lambası Satın Almak İçin Tıklayın. 


Tuz Lambasının Uyku Üzerindeki Olumlu Etkileri

Rahat nefes alamamak da uykusuzluk yapıcı etkenler arasındadır. Bu etkenler sonucunda uyku sorunu yaşayan kişilerin alternatif tıp alanında kullanabileceği en etkili yöntem tuz lambalarıdır. Çünkü oksijende bulunan küf, toz, kir, bakteri ve zararlı pozitif iyonlarıyok edici bir etkiye sahiptir. Bunun sonucunda daha rahat nefes alabilir ve daha kolay uyuyabilirsiniz. Aynı zamanda solunum yolu rahatsızlıkları nedeniyle ve çeşitli nedenlerle de rahat nefes alamayan kişiler için de en rahatlatıcı yöntemdir. Tuz lambasının ortamdaki tozu ve nemi üzerine çekici bir etkiye sahip olması, daha rahat bir uyku çekmenizi sağlar. Fakat lambanın bu etkisini koruması için 2-3 günde bir üzerindeki tozu bir bez vasıtasıyla almanız gerektiğini unutmayın. Tuz lambasının uyku düzeni üzerindeki olumlu etkilerinden bahsettik. Ancak tuz lambasının yanlış kullanımı sonucunda olumlu etkileri kaybolabilir. Bu nedenle tuz lambasının zarar görmemesini sağlamalı ve doğru kullanım şekillerini detaylıca öğrenmelisiniz. Not:Tuz lambasını yatmadan birkaç saat önce çalıştırmaya başlamalısınız. Çünkü çalıştırdıktan sonra içeriğindeki ısıtıcı ampul ya da mum, etkisini yavaş yavaş gösterecek ve ortamın havasını temizleyecektir. Bu nedenle yatmadan bir süre önce çalıştırmaya başlamanız, daha konforlu bir uyku çekmeniz üzerinde daha olumlu etkiler yaratacaktır. 


Tuz Lambası Uyku Sorununa İyi Gelir mi?

Tuz lambaları, iç kısımda yer alan ampulün tuzu ısıtmasıyla negatif iyon yayar. Bu sağlıklı negatif iyonlar sayesinde bulunduğunuz ortamdaki bakteri ve tuz parçacıklarını yok ederek havanın nötrleşmesini sağlar. Uyku sorunu, genel olarak herkeste görülen etkilerden biridir. Bulunduğunuz ortamdaki, cep telefonu, televizyon, bilgisayar ve çeşitli elektronik cihazların yaydığı radyasyon uyku bozukluğuna neden olur. Odanın büyüklüğüne uygun seçeceğiniz tuz lambaları, oluşan radyasyon sonucu uyku hormonu üretiminin gecikmesi ve uyku bozukluğu gibi sorunların önüne geçer. Bu nedenle tuz lambasının gün boyu çalışması, ortamdaki havayı kirletici maddeleri yok ederek, uyku sorununu ortadan kaldırır. Aynı zamanda ruh halinizi iyileştirir ve kendinizi daha dinç hissetmenizi sağlar.

Tuz Lambasıyla İlgili Sık Sorulan Sorular

1- Tuz Lambasının Sahtesi Nasıl Anlaşılır?


Tuz lambasının sahte olup olmadığını anlamak için parlaklığına, sağlamlığına ve neme karşı olan hassasiyetine bakılmalıdır. Gerçek tuz lambası, çok parlak olmamalı, içeriğindeki tuz nedeniyle sert bir temas halinde tepkisiz kalmamalı ve neme karşı hassas olmalıdır.

Okuyun: Sahte Tuz Lambası Nasıl Anlaşılır?


2- Tuz Lambası Nasıl Temizlenir?


Tuz lambası, etkisini kaybetmemesi için 2-3 günde bir bez yardımıyla üzerindeki tozlar alınarak temizlenmelidir.


3- Tuz Lambası Neye İyi Gelir?


Tuz lambaları, astım, bronşit ve KOAH gibi birçok solunum yolu rahatsızlığına iyi geldiği gibi aynı zamanda mental anlamda kendinizi daha iyi hissetmenizi de sağlar.

Okuyun: Tuz Lambası Neye İyi Gelir?


4- Tuz Lambası Alerjiye İyi Gelir mi?


Tuz lambası, bulunduğunuz ortama yaydığı negatif iyonlar ile oksijendeki alerji tetikleyici maddeleri temizler ve bu sayede de alerjiye iyi gelir. Astım için önemli tedavi aracı olarak kullanılan kaya tuzu lambası hakkında yazdığımız yazıyı da okumanızı tavsiye ederiz.

Okuyun: Astım İçin Tuz Lambası

Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
Kategoriler
Tuz Lambası Hakkında Genel Bilgiler Bizden Haberler Basında Biz Sektörden Haberler
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?