Tuz Lambası Zararlı mıdır?

Doğal tuz lambası, sağlık açısından çeşitli olumlu etkilere sahip, evinizde kullanabileceğiniz şık bir dekorasyon ürünüdür.

Tuz lambaları, birçok kaya tuzunun oyulmasıyla bir ampulün içerisine yerleştirdikten sonra yararlı hale getirilen aydınlatma ürünüdür. Güçlü nem çekme etkisine sahip olduğu için içerisinde bulunduğunuzun havaya negatif iyon yayarak daha yaşanılabilir bir ortam imkânı sunar. Bu yazımızda sizlere Tuz Lambası Zararları var mı, yok mu, varsa neler, onlardan bahsedeceğiz.


Tuz Lambası Satın Almak İçin Tıklayın. 



Özellikle solunum yolu hastalıklarına sahip olanlar için doğal tuz lambaları, havadaki toz, bakteri, polen, tüy gibi alerjenlere karşı mücadele ederek kendi üzerine çeker. Böylece bulunduğunuz ortamın havasını daha temiz ve ferah bir hale getirir. Ancak tuz lambalarının faydaları olmasının yanı sıra zararlarının da olabileceği düşünülüyor. Nasıl ki bir ilaç aldığınızda yan etkileri varsa aynı şekilde tuz lambalarının yan etkileri olabileceği yönünde düşünceler de vardır. Bu nedenle tıbbi bir ilaç ürünü olmadığını es geçmemek gerek.

Tuz lambası, havada bulunan sigara dumanı, toz veya diğer kirletici maddeleri temizleme konusunda inanılmaz bir etkiye sahiptir. Fakat az önce de bahsettiğim gibi tıbbi bir eczane ürünü değildir. Bu açıdan ele aldığımızda faydalarının yanı sıra yan etkilerinin de olabileceği konusunda söylemler vardır.

Tuz Lambaları Zararlı mıdır?

Gerçek tuz lambaları güvenlidir ancak sahte tuz lambaları için aynı şeyi söylemek mümkün değildir. Bu nedenle tuz lambasının faydalarından yararlanmak istiyorsanız gerçeğini almanız gerekir. Bir tuz lambasının gerçek olup olmadığını anlamanın çeşitli yolları vardır. Peki, gerçek tuz lambası nasıl anlaşılır?
  • Yapısı gereği doğal tuz lambası, sağlam üretildiği için uzun süre kullanılabilir.
  • Çok parlar ışık yayıyorsa,
  • Sağlığınız açısından hiçbir yararlı etkisini görmüyorsa,
  • Neme karşı dayanaklı değilse,
  • Tuz lambası ağır değilse,
Yukarıda bahsettiğim maddelere bakarak tuz lambanızın orijinal olup olmadığını anlayabilirsiniz. Doğal tuz lambalarının içerisinde bulundurduğu kaya tuzu sayesinde sağlık açısından faydası olduğunu söylemiştik. Orijinal olmasının yanı sıra bakımı düzgün yapılmadığı takdirde faydasını göremeyebilirsiniz.


Tuz Lambası Satın Almak İçin Tıklayın. 



Tuz Lambasının Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Doğal tuz lambanızın faydalarından yararlanmak istiyorsanız bakımına özen göstermelisiniz. İlk olarak doğal tuz lambaları belli bir süreden sonra toz tutmaya başlar ve tozlar her yere dağılır. Bu nedenle tuz lambası 2 günde bir nemli bir bezle çok fazla bastırmadan temizlenmelidir. Bez ne çok ıslak ne de çok kuru olmalıdır. Eğer gereğinden fazla ıslak bir bez olursa tuz lambası etkisini yerine getiremeyebilir. Bezdeki ıslaklık seviyesinin en düşük düzeyde olmasına dikkat edilmelidir. Tuz lambalarının doğru kullanım şekilleri de oldukça önemlidir. Yanlış kullanımdan kaynaklı da yan etkileri görülebilir. Bu tarz duruma maruz kalmamak için tuz lambasının nasıl kullanılması gerektiğini bilmekte fayda var.


Tuz Lambası Nasıl Kullanılır?

İlk olarak tuz lambasının sağlıklı etkisini görmek istiyorsanız nerede ve nasıl kullanılması gerektiğini bilmeniz gerekir.  Bilindiği üzere doğal tuz lambası, negatif iyon yayar ve bu nedenle faydasını görebilmeniz için belli bir süre yanması gerekir. Ortalama bir tuz lambası 5 saat yanması gerekir ve bu etkili yararlarını göstermesi için yeterli bir süredir. Örneğin, uyku problemi gibi sorununuz varsa odanızda bulundurduğunuz lambanızı uyumadan önce 4 – 5 saat açık tutun. Böylece daha rahat uyumanıza yardımcı olacaktır.


Doğal tuz lambalarının zararlı olup olmadığı çok fazla merak edilen bir konudur. Bu konuyla ilgili yapılan araştırmalarda, tuza alerjisi olmayan birinin gönül rahatlığıyla evinde tuz lambası bulundurmasının bir sakıncası olmadığı yönünde söylemler vardır. Tıbbi bir ilaç olmadığı için doğal tuz lambasının yan etkisinin de olabileceğini tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum.


Konuyla ilgili şu yazımızı okuyabilirsiniz.

Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
Kategoriler
Tuz Lambası Hakkında Genel Bilgiler Bizden Haberler Basında Biz Sektörden Haberler
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?